אז זה אומנם נכון שאיטליה, ארץ המגף, ידועה בעיקר בזכות המאכלים שלה: אין מי שלא אוהב פיצה ופסטה. יחד עם זאת, איטליה היא גם בית למגוון רחב של משקאות אלכוהוליים איכותיים ואהובים, שאולי לא כולם יודעים לשייך אותם למדינה. אז להלן כמה משקאות אלכוהוליים איטלקיים בולטים:
יינות איטלקיים
איטליה היא אחת מיצרניות היין הגדולות בעולם, והיינות שלה נחשבים לבולטים ואהובים בכל רחבי העולם. המדינה מחולקת לאזורי יין שונים, שכל אחד מהם ידוע בייצור זני ענבים ספציפיים. יינות איטלקיים בולטים כוללים בין היתר: קיאנטי, גוורץ, בארולו, ברונלו די מונטלצ'ינו, פרוסקו ואמארונה. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים יין טוב ואיכותי, כדאי לכם לשקול להתמקד ביין איטלקי.
פרוסקו
פרוסקו הוא יין מבעבע שמקורו מאזור ונטו. יין זה זכה לפופולריות בינלאומית בזכות איכויותיו הקלות, הפירותיות והמבעבעות. פרוסקו משמש לעתים קרובות בקוקטיילים מיוחדים ואהובים כמו לדוגמא בליני.
אפרול שפריץ
אפרול שפריץ הוא קוקטייל אפריטיף איטלקי פופולרי. הוא משלב אפרול, ליקר בטעם תפוז מר, עם פרוסקו ונתז של מי סודה. לעתים קרובות הוא מעוטר בפרוסת תפוז.
נגרוני
הנגרוני הוא קוקטייל איטלקי קלאסי העשוי בחלקים שווים של ג'ין, ורמוט רוסו (וורמוט אדום ומתוק) וקמפרי, ליקר מר איטלקי. הוא מעוטר בדרך כלל בקליפת תפוז.
לימונצ'לו
לימונצ'לו הוא ליקר בטעם לימון שמקורו בחוף אמלפי ובחלקים אחרים של דרום איטליה. את הליקר מכינים על ידי החדרת גרידת לימון באלכוהול ולאחר מכן המתקה של החליטה. לימונצ'לו מוגש לעתים קרובות כדג'סטיף בסיום הארוחה – זאת משום שהוא נחשב כטוב לעיכול.
גראפה
גראפה הוא למעשה סוג של ברנדי איטלקי מסורתי מבוסס ענבים. הוא מיוצר על ידי זיקוק של גרגירי הענבים, שהם הקליפות, העיסה, הזרעים והגבעולים שנותרו לאחר ייצור היין. הגראפה משתנה בטעמה ובעוצמתה בהתאם לזני הענבים המשמשים.
סמבוקה
סמבוקה הוא ליקר בטעם אניס המוגש לרוב בסיום הארוחה בתור דג'סטיף. המשקה יכול להיות בהיר או בעל גוון כחול, ולפעמים הוא מוצת לפני צריכתו. סגנונות הגשה פופולריים כוללים מסודר, עם שלושה פולי קפה המסמלים בריאות, עושר ואושר.
ליקר סטרגה
ליקר סטרגה הוא ליקר צמחים שמקורו מאזור קמפניה. הוא עשוי עם תערובת סודית של למעלה מ-70 עשבי תיבול ותבלינים, וכתוצאה מכך ליקר צהוב עז עם פרופיל טעם מובהק. סטרגה נצרך לעתים קרובות בסיום הארוחה בתור דג'סטיף.
ורמוט
ורמוט הוא יין מחוזק בטעם צמחים בוטניים, כולל עשבי תיבול, תבלינים ולפעמים קליפות הדרים. איטליה ידועה בייצור ורמוט, כאשר מותגים כמו מרטיני וצ'ינזאנו ידועים היטב. ורמוט הוא מרכיב מרכזי במגוון רחב של קוקטיילים כמו הנגרוני והמרטיני.
בארולו צ'ינאטו
בארולו צ'ינאטו הוא סוג של דג'סטיף מיוחד המיוצר על ידי חליטת יין Barolo עם מגוון צמחים, כולל קליפת קנצ'ונה. התוצאה היא יין מחוזק מורכב וארומטי אשר כאמור, מוגש לעתים קרובות לאחר ארוחה – בשל היכולות המיוחסים לו לסייע בצורה המיטבית בעיכול הארוחה.
כאמור, איטליה חתומה על כמה מהמשקאות האלכוהוליים הטובים והפופולאריים, אותם ניתן למצוא בכל בר ובכל חנות אלכוהול. אלו הן רק כמה דוגמאות למשקאות האלכוהוליים המגוונים ובעלי הטעם שיש לאותה המדינה להציע. המגוון התרבותי והאזורי העשיר של המדינה בא לידי ביטוי במגוון הרחב של משקאות מסורתיים.
בסופו של דבר, ההמלצה היא כמובן, להכיר את כל המשקאות האלכוהוליים ולבחור בכאלו אשר יענו גם על הטעם האישי, גם על הדרישות וגם על הצרכים – מה שיאפשר את הבחירה הטובה ביותר.